Proměny krizové intervence : fenomén dlouhodobě opakovaně volajících v TKI - Bohatá, Kateřina; Gramppová Janečková, Klára; Kotrlová, Jindřiška (Stanislav Juhaňák - Triton, 2019)
Tato kniha nabízí kontexty a metody práce s klienty dlouhodobě opakovaně volajícími na linky krizové pomoci; přináší odpověď na otázky, kdo jsou a zda vůbec mohou mezi klienty patřit. První část se věnuje tématu krize, latentní krize, vývoji krizových pracovišť v České republice i péči o pracovníky, kteří s dlouhodobě opakovaně volajícími pracují. Druhá část publikace předkládá metodiku práce s dlouhodobě opakovaně volajícími, která je doplněna podrobnými kazuistickými studiemi a uvádí konkrétní příklady intervencí. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: sociální služby; krizová intervence; telefonická komunikace; krizová komunikace; psychosociální pomoc; social service; crisis intervention; telephone communication; crisis communication; psychosocial aid; metodické příručky; případové studie; methodological manuals; case studies