Sociologie, veřejnost, politika - Holmwood, John, 1950- (Filosofia, 2019)
Kniha představuje výběr z textů významného britského sociologa, jejichž sjednocujícím motivem je otázka povahy sociologického vědění. Je rozdělena do dvou částí: první obsahuje texty, které se zaměřují na vývoj sociologického myšlení, druhá podává kritický výklad proměn současné akademické kultury. Ukazuje se zde, nakolik jsou aktuální problémy sociologie jakožto vědy spjaté s problémy současné společnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: sociologie; sociology; eseje; výbory; essays; selected works