DigiDetox : jak na digitální minimalismus - Krejčí, Matěj (Pointa, 2019)
Manuál k pochopení a správnému používání digitálních technologií. Digitální média mohou být dobrým nástrojem, ale zlým pánem. Autor, zkušený terapeut a lektor, se zabývá vlivem digitálních technologií a virtuální reality: technologie mění např. naše vnímání, pozornost i kvalitu vztahů. Při popisu problémů spojených s intenzívním využíváním digitálních médií vychází z vlastní terapeutické praxe a vědeckých studií. Řešení vidí v uplatnění principů digitálního minimalismu v každodenním životě.
Keywords: informační a komunikační technologie -- psychologické aspekty; netolismus; information and communication technology -- psychological aspects; netholism; příručky; handbooks and manuals