Inteligence obrazu a jazyk dějin umění : výbor z textů - Baxandall, Michael, 1933-2008 (Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2019)
Výbor z textů významného britského historika umění, specialisty na italské renesanční umění. Úvodní studie Mileny Bartlové zkoumá přínos Michaela Baxandalla k euroamerickým dějinám umění i jeho oborovou recepci v České republice.