Moderní umění - Copplestone, Trewin, 1921-2012 (SNKLU, 1965)
V knize se zabývá anglický malíř, sochař a kritik šesti významnými malířskými školami z prvních třiceti let 20. století. V pojednání o fauvismu, kubismu, expresionismu, futurismu, De Stijlu a surrealismu uvádí nejprve hlavnípředstavitele a reprodukce jejich děl, vysvětluje malířské znaky, původ názvu a dále vznik, vývoj a podstatu toho kterého uměleckého směru. V úvodní části podává výklad o podstatě moderního malířství a vlastního procesu umělecké tvorby.
S obr. v textu
Na frontispice faksimile podpisů výtvarníků
25000 výt.
Keywords: moderní umění; malířství; umělecké slohy