Vražda v Mezopotámii - Christie, Agatha, 1890-1976 (Knižní klub, 2011)
Amy Leatheranová je coby zkušená zdravotní sestra najata světově proslulým archeologem doktorem Leidnerem, aby pečovala o jeho ženu, která trpí blíže nespecifikovanou nervovou chorobou. Odjíždí do Bagdádu, kde po poměrně krátké době poznává kromě své pacientky i všech deset členů archeologické pracovní skupiny. Kupodivu zde však panuje velmi najatá atmosféra. Ve chvíli, kdy je objevena mrtvá paní Leidnerová, jejíž neurčité podezření si pár dní předtím Amy vyslechla, je více než jasné, že ve skupince archeologů je vrah. Naštěstí tou dobou Mezopotámií cestuje zrovna Hercule Poirot a díky jeho pomoci se podaří odhalit motiv i vraha.