Na bojišti evropské integrace - Janáčková, Stanislava, 1944-; Janáček, Kamil, 1943- (Institut Václava Klause, 2018)
Historický vývoj evropské integrace a snahy velkých zemí o ovládnutí Evropské unie. Pozornost je věnována také příčinám a důsledkům migrační krize.
Keywords: Evropská unie; evropská integrace; měnová integrace -- země Evropské unie; euro; migrační krize (2015-) -- země Evropské unie; European integration; monetary integration -- European Union countries; migrant crisis (2015-) -- European Union countries; studie; studies