Na bojišti evropské integrace - Janáčková, Stanislava, 1944-; Janáček, Kamil, 1943- (Publikace (Institut Václava Klause), 2018)
Historický vývoj evropské integrace a snahy velkých zemí o ovládnutí Evropské unie. Pozornost je věnována také příčinám a důsledkům migrační krize.