Člověk v drsné přírodě : průvodce přežitím s novými poznatky z let 2018-2019 - Pavlíček, Jaroslav, 1943- (65. pole, 2019)
Jak přežít v extrémních podmínkách spojených s vysokohorskou turistikou, jak si zachovat zdraví fyzické i duševní. Příručka obsahuje poznatky mnohokrát ověřené v praxi, nasbírané za více než padesát let. Měla by sloužit skupinám, které připravují výpravy na problematická místa Země a drsnější podmínky si vybírají dobrovolně, i trosečníkům, kteří se do drsné přírody dostanou nechtěně, proti své vůli. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: příroda; přežití; extrémní životní podmínky; dovednosti a znalosti; táboření; nature; survival; ability and knowledge; wilderness survival; camping; příručky; handbooks and manuals