Co je nového ve vzdělávání - Feřtek, Tomáš, 1962- (Nová beseda, 2019)
Autor se zamýšlí nad vlivem poznatků neurověd, technologického boomu i sociálních nerovností na dnešní školy. Co může za problémy, které dnes pozorujeme ve vzdělávacím systému? Tomáš Feřtek popisuje, jak se mění způsob nabývání vědomostí, prohlubování poznání či motivace učit se. Situaci ve školství, jak je popisována v médiích, dává autor do kontextu a ukazuje proměnu českého školství za posledních patnáct let. Kniha, která se stala bestsellerem, vychází znovu - rozšířená, aktualizovaná a stále zcela jedinečná. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: vzdělávání -- Česko -- 20.-21. století; vzdělávání -- sociologické aspekty; vzdělávací systémy -- Česko -- 20.-21. století; vzdělávací politika; inovace ve vzdělávání; education -- Czechia -- 20th-21st centuries; education -- sociological aspects; educational systems -- Czechia -- 20th-21st centuries; educational policy; educational innovations; úvahy; essays