Barrandovská bohéma? : bylo jednou jedno filmové studio, kterým prošly dějiny - Taussig, Pavel, 1949- (Plus, 2019)
Publikace mapuje dějiny Barrandovských studií a jejich zákulisí. Po všeobecném uvedení do historického kontextu se autor věnuje v medailonech jednotlivých filmových osobností jejich chování při natáčení, vzájemným vztahům i soukromému životu.
Obsahuje rejstříky
Keywords: Barrandov Studio (firma); 20. století; filmová studia -- Česko -- 20. století; filmový průmysl -- Česko -- 20. století; filmoví umělci -- Česko -- 20. století; filmy -- Česko -- 20. století; dějiny kinematografie -- Česko -- 20. století; film studios -- Czechia -- 20th century; film industry -- Czechia -- 20th century; film artists -- Czechia -- 20th century; films -- Czechia -- 20th century; history of cinematography -- Czechia -- 20th century; Barrandov (Praha, Česko); Barrandov (Prague, Czechia); literatura faktu; portréty; non-fiction; portraits