Intelektuál ve dvacátém století : rozhovor Timothyho Snydera s Tonym Judtem - Judt, Tony, 1948-2010; Snyder, Timothy, 1969- (Prostor, 2013)
Kniha v dialogické formě mapuje dějiny moderních politických idejí a představ o vládě a spravedlnosti, jak je chápali liberální, socialističtí, komunističtí, nacionalističtí a fašističtí intelektuálové od konce 19. století až do počátku 21. století.
Přeloženo z angličtiny
Obsahuje rejstřík
Keywords: Judt, Tony, -- 1948-2010; 20. století; 20.-21. století; historici -- Velká Británie -- 20.-21. století; filozofie dějin -- 20. století; politická filozofie -- 20. století; historians -- Great Britain -- 20th-21st centuries; philosophy of history -- 20th century; political philosophy -- 20th century; Evropa -- dějiny -- 20. století; Evropa -- politika a vláda -- 20. století; Europe -- history -- 20th century; Europe -- politics and government -- 20th century; rozhovory; interviews