Školní zralost a komunikace - Bejdáková, Sandra; Střechová, Jarmila; Suchardová, Lenka; Vítková, Jana; Zdrubecká, Helena; Ženatová, Zdenka (Raabe, 2018)
Další díl ediční řady přináší komplexně zpracované téma komunikace v mateřské škole s vazbou na téma školní zralosti. Téma je představeno z několika úhlů pohledu: komunikace s rodiči předškolního dítěte se všemi jejími specifiky, komunikace se základní školou nazíraná jak z pohledu školy mateřské, tak základní a nechybí ani téma komunikace MŠ a pedagogicko-psychologické poradny. Nakladatelská anotace.
Keywords: školní zralost; děti předškolního věku; mateřské školy; učitelky mateřských škol; rodina a škola; interpersonální komunikace; komunikační dovednosti; school readiness; preschool children; kindergartens; women kindergarten teachers; home and school; interpersonal communication; communication skills; příručky; handbooks and manuals