Mindfulness pro každý den : malými kroky k velkým změnám - Hennessey, Gary (Portál, 2019)
Představení metody, která učí člověka prožívat svůj život tady a teď. Kniha nabízí jednoduchá, ale nikoli banální cvičení založená na konceptu mindfulness. Drobné kroky, které neustále opakujeme a k nimž přidáváme další, nás postupně provedou změnami, jež povedou ke zlepšení našeho života. Trápí nás „mravenci v hlavě“ neboli nutkavé myšlenky? Neumíme se zklidnit a stále se nám honí hlavou, co musíme zařídit a jaké úkoly na nás čekají? Pak je dobré do svého života pustit všímavost. Knihu uvítají lidé, kteří trpí vnitřním neklidem, a samozřejmě též zájemci o mindfulness. Gary Hennessey se mindfulness věnuje více než 40 let a vyučuje je 35 let. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: všímavost; každodenní život; změna postoje; rozvoj osobnosti; mindfulness; everyday life; attitude change; personality development; populárně-naučné publikace; popular works