Atmosféry : architektura v okolním prostoru - věci, které mne obklopují - Zumthor, Peter, 1943- (a Architektura, 2013)
Text přednášky, kterou význačný švýcarský architekt proslovil roku 2003 na festivalu Cesty krajinou. Zabývá se v ní atmosférou architektury, resp. těmi kvalitami, prostřednictvím kterých architektura a prostor působí na diváka.