Krvavé země : Evropa mezi Hitlerem a Stalinem - Snyder, Timothy, 1969- (Paseka ; Prostor, 2013)
Obsáhlá historická práce, jejímž tématem je vyvraždění milionů civilních obyvatel v oblastech, kam zasahovala moc dvou násilných režimů - nacistického a stalinistického. Zaměřuje se na období 30. a 40. let 20. století.
Přeloženo z angličtiny
Rozložená tit. s.
Keywords: Stalin, Iosif Vissarionovič, -- 1879-1953; Hitler, Adolf, -- 1889-1945; 1933-1945; státní terorismus -- Německo -- 1933-1945; státní terorismus -- Sovětský svaz -- 1933-1945; etnické čistky -- 1933-1945; holocaust (1939-1945); politické násilí -- 1933-1945; nacismus; stalinismus; druhá světová válka (1939-1945); terror of state -- Germany -- 1933-1945; terror of state -- Soviet Union -- 1933-1945; ethnic cleansing -- 1933-1945; holocaust, 1939-1945; political violence -- 1933-1945; Nazism; Stalinism; World War (1939-1945); monografie; monographs