Krvavé země : Evropa mezi Hitlerem a Stalinem - Snyder, Timothy, 1969- (Paseka ; Prostor, 2013)
Obsáhlá historická práce, jejímž tématem je vyvraždění milionů civilních obyvatel v oblastech, kam zasahovala moc dvou násilných režimů - nacistického a stalinistického. Zaměřuje se na období 30. a 40. let 20. století.