Snídaně u Tiffanyho - Capote, Truman, 1924-1984 (Pro edici Světová literatura Lidových novin vydalo nakl. Euromedia Group, 2005)
Hrdinkou je poněkud svérázná postava, která má za sebou tvrdé dětství a za každou cenu touží mít v životě úspěch, jistotu a bezpečí. Prostředkem k dosažení tohoto cíle je pro ni vlastní krása a slabost pánů pro mladé dívky. Hrdinka však přes nános velkoměstské lehkomyslnosti zůstává v jádru prostým a přirozeným děvčetem z texaského venkova, pro níž vrchol životního štěstí představuje nábytek z obchodního domu Tiffany.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: americké novely; American novellas