Rozvoj vytrvalostních schopností - Panuška, Přemysl (Mladá fronta, 2014)
Kniha je vztažena k veslování, ale principy a detaily jsou využitelné i v ostatních cyklických sportech. Jsou zde popsány jednotlivé etapy dlouhodobého rozvoje sportovce již od dětství, vyznačeny stupně vývoje výkonnosti, po kterých by dítě mělo při metodicky správně vedeném tréninku projít. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: sportovní talent; vytrvalostní schopnosti; sportovní trénink; sportovní výkony; sporting talent; endurance abilities; sports training; sports performance; monografie; monographs