Průvodce neklidným územím II : příběhy moderní české architektury - Horák, Ondřej, 1976- (Labyrint, 2018)
Publikace popisuje netradičním způsobem architektonické zajímavosti vzniklé u nás od konce 19. století do současnosti. Osobitý průvodce moderní architekturou přibližuje architekty a jejich díla i stavebně zajímavá místa po celé ČR. Obsahuje originální ilustrace a komiksové příběhy. V lokalitách jsou zahrnuta i pragensia, např. stať o Žižkovské věži, Nové scéně Národního divadla, Andělu, pražském metru a další.
"Text a scénáře ke komiksům Ondřej Horák, komiksy Vojtěch Šeda"--Tiráž
Keywords: 20.-21. století; architekti -- Česko -- 20.-21. století; česká architektura -- 20.-21. století; moderní architektura -- Česko; stavby -- Česko -- 20.-21. století; architektura a společnost -- Česko -- 20.-21. století; architects -- Czechia -- 20th-21st centuries; Czech architecture -- 20th-21st centuries; modern architecture -- Czechia; buildings -- Czechia -- 20th-21st centuries; architecture and society -- Czechia -- 20th-21st centuries; chronologické přehledy; obrazové publikace; komiksy; chronological surveys; pictorial works; comics (graphic works)