Život ve slovech, slova v životě : procházka labyrintem českých nářečí - Kloferová, Stanislava, 1955-2020; Šipková, Milena, 1956- (NLN, 2018)
Kolektivní monografie připomíná mnohá naše tradiční nářečí a sleduje jejich vývoj i pozvolné zanikání vlivem postupných změn ve společnosti.