Umění bez revolucí? : proměny soudobého výtvarného umění - Horáček, Radek, 1959- (B&P Publishing, 2019)
Studie předkládá alternativní přístup k dějinám moderního a současného umění. Na rozdíl od jiných přehledů umění nezkoumá přelomové změny, ale soustřeďuje se spíše na kontinuální rysy uměleckého vývoje.