Tajemství filmové řeči : proč funguje americký film? - Boorstin, Jon, 1946- (Euromedia Group, 2019)
Publikace představuje teoretický rozbor působení konkrétních hollywoodských filmů na diváka a prostředků, které filmoví tvůrci za tímto účelem používají. Autor rozebírá, co spojuje úspěšné hollywoodské tvůrce, režiséry, střihače, scénáristy, kameramany, a odhaluje základní principy, skrývající se v jejich snaze zaujmout diváky, udržet jejich pozornost a dojmout je. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: 20. století; filmy -- Spojené státy americké -- 20. století; filmová výroba; filmová teorie; filmová estetika; films -- United States -- 20th century; film production industry; theory of film; aesthetics of film; monografie; monographs