Český literární samizdat 1949-1989 : edice, časopisy, sborníky - Přibáň, Michal, 1966-; Burget, Eduard, 1972-; Holečková, Marta Edith, 1979-; Jareš, Michal, 1973-; Košnarová, Veronika, 1981-; Loučová, Petra, 1984-; Přibáňová, Alena, 1970-; Šidák, Pavel, 1977-; Vítová, Andrea, 1973- (Academia : Ústav pro českou literaturu AV ČR, 2018)
Podrobná hesla samizdatových edic, časopisů a výběrově i neperiodických sborníků, jejichž vydávání bylo spontánní reakcí etablovaných i začínajících tvůrců na zákonná i nezákonná omezování svobody uměleckého projevu v období komunistického režimu. Autoři shromáždili mnoho dosud neznámých údajů o řadě lokálních edic a časopisů, které se primárně či sekundárně věnovaly literární tvorbě a její reflexi. Publikace je doplněna rozsáhlou úvodní studií, rejstříky a bohatým obrazovým doprovodem. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Dotisk v roce 2019
Keywords: 1949-1989; samizdat -- Česko -- 1949-1989; samizdatová literatura -- Česko -- 1949-1989; samizdatové časopisy -- Česko -- 1949-1989; samizdatové edice -- Česko -- 1949-1989; samizdat -- Czechia -- 1949-1989; samizdat literature -- Czechia -- 1949-1989; samizdat journals -- Czechia -- 1949-1989; samizdat editions -- Czechia -- 1949-1989; výkladové slovníky; explanatory dictionaries