Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme - Raab, Miroslav, 1938- (Dauphin, 2014)
Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.
Keywords: molekulární gastronomie; potravinářská chemie; molecular gastronomy; food chemistry; populárně-naučné publikace; popular works