Molekulární kuchyně, aneb, Molekuly, které vaříme, jíme a pijeme - Raab, Miroslav, 1938- (Sporáček, 2014)
Kniha srozumitelně vysvětluje chemickou a fyzikální podstatu tradičních i moderních kuchařských postupů. Objasňuje, které molekuly vaříme, pečeme, jíme a pijeme a co se s nimi přitom děje.