Rozvíjíme environmentální cítění dětí - Andresková, Jenny; Kubecová, Markéta; Kukačková, Michaela; Suchardová, Lenka; Zemanová, Kateřina (Raabe, 2018)
Náměty na aktivity a hry pro předškolní děti zaměřující se na environmentální výchovu. Od budování vztahu k přírodě až po pochopení významu vody pro život a třídění odpadu. Ochrana přírody představuje velmi palčivé téma současnosti a máme-li v budoucnu dosáhnout pozitivních výsledků, je potřeba již u nejmenších dětí rozvíjet kladný vztah k přírodě, ať živé či neživé. Publikace nabízí zajímavé nápady na nejrůznější činnosti, které mají dětem pomoci lépe vnímat přírodu kolem nás a chápat její hodnotu, formovat vztah k živočichům i rostlinám, ale také podnítit zájem o vodu a porozumět jejímu významu pro život. Samostatná kapitola je věnována třídění odpadu. Každé části předchází teoretický úvod, upozornění, čeho se během realizace úkolů vyvarovat, a doplňující otázky označené piktogramy odkazujícími k oblastem Rámcově vzdělávacího programu.
Keywords: předškolní výchova; děti předškolního věku; environmentální výchova a vzdělávání; preschool education; preschool children; environmental education; metodické příručky; methodological manuals