Zrod vedy ako lingvistická udalosť : Galileo, Descartes a Newton ako tvorcovia jazyka fyziky - Kvasz, Ladislav, 1962- (Filosofia, 2013)
Kniha doplňuje tradiční výklady vědecké revoluce 17. století novým pohledem, jenž vychází z analýzy jazyka vědy. Na příkladu fyzikálních děl Galileiho, Descarta a Newtona se ukazuje, že významné vědecké objevy jsou často spojeny se změnou jazyka.
Keywords: 16.-18. století; vědecká metodologie; odborný jazyk; filozofie a věda; filozofie vědy; filozofie přírodních věd; fyzika -- 16.-18. století; scientific methodology; professional language; philosophy and science; philosophy of science; physics -- 16th-18th centuries; monografie; monographs