Zrod vedy ako lingvistická udalosť : Galileo, Descartes a Newton ako tvorcovia jazyka fyziky - Kvasz, Ladislav, 1962- (Filosofia, 2013)
Kniha doplňuje tradiční výklady vědecké revoluce 17. století novým pohledem, jenž vychází z analýzy jazyka vědy. Na příkladu fyzikálních děl Galileiho, Descarta a Newtona se ukazuje, že významné vědecké objevy jsou často spojeny se změnou jazyka.