Matematický seminář - Polášek, Vladimír; Sedláček, Lubomír; Kozáková, Lenka (Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2018)
"Učební text Matematický seminář je určen studentům prvního ročníku prezenční i kombinované formy bakalářského studia Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Přístupným způsobem poskytuje čtenáři elementární poznatky z oblasti lineární algebry a matematické analýzy. Čtenář se tak v přehledné a srozumitelné formě může seznámit se základy vysokoškolské matematiky od výrokové logiky, teorie množin, úvodu do lineární algebry až po diferenciální a integrální počet funkce jedné reálné proměnné, a tím získat základní matematické vědomosti a dovednosti, které jsou potřebné k dalšímu studiu matematiky a zejména odborných předmětů."--Autorské resumé