Cesta k nesvobodě : Rusko, Evropa, Amerika - Snyder, Timothy, 1969- (Paseka : Prostor, 2019)
Na základě výzkumu a prostřednictvím událostí poslední doby v Rusku, na Ukrajině, v USA i v Evropě ukazuje Snyder podstatu hrozícího nebezpečí pro demokratické systémy.