Ve službách módy a stylu : česká bižuterie v období první republiky (1918-1938) - Nový, Petr, 1973- (Academia, 2017)
Publikace shrnuje vývoj české, zejména jablonecké bižuterie v meziválečném období, kdy české bižuterní výrobky zaujímaly význačné místo na světovém trhu. Historický kontext, principy výroby a obchodu, národnostní vztahy v oboru.
Keywords: 1918-1938; skleněná bižuterie -- Česko -- 1918-1938; sklářství -- Česko -- 1918-1938; řemeslná výroba -- Česko; průmyslová výroba -- Česko -- 1918-1938; zahraniční obchod -- Česko -- 1918-1938; glass costume jewelry -- Czechia -- 1918-1938; glass manufacture -- Czechia -- 1918-1938; handicraft production -- Czechia; industrial production -- Czechia -- 1918-1938; foreign trade -- Czechia -- 1918-1938; Jablonec nad Nisou (Česko) -- národnostní poměry -- 1918-1938; Jablonec nad Nisou (Czechia) -- nationalities relations -- 1918-1938; monografie; monographs