Atomová bomba a budoucnost lidstva : politické vědomí v naší době - Jaspers, Karl, 1883-1969 (Europa (Academia), 2016)
Ač už od té doby uplynulo téměř šedesát let, hrozba války s použitím atomových zbraní existuje i nadále a Jaspersova kniha může k tomuto problému přinášet stále aktuální podněty. Jako jeden z mála ostře kriticky postihl základní problém: konfrontaci demokracie a totality. Nakladatelská anotace. Kráceno.