Filmaři všech zemí, spojte se! : zapomenutý internacionalismus, československý film a třetí svět = Filmmakers of the world, unite! : forgotten internationalism, Czechoslovak film and the third world - Stejskalová, Tereza, 1981-; Jones, Phil, 1960-; Pietrasová, Kateřina, 1969-; Pleasance, Simon (Tranzit.cz, 2017)
Dvojjazyčná publikace obsahuje eseje či rozhovory týkající se pobytu zahraničních studentů ze zemí Asie, Afriky a Latinské Ameriky v socialistickém Československu v rámci jejich studií na pražské FAMU.
"... doprovodná publikace k výstavě Biafra ducha - Studenti z třetího světa v Československu, konané v tranzit.sk v Bratislavě (7.10.-26.11.2016) a Národní galerii v Praze, Veletržním paláci (19.10.2017-07.01.2018)"--Tiráž
Keywords: Akademie múzických umění v Praze. -- Filmová a televizní fakulta; 20. století; filmové fakulty -- Česko -- 20. století; zahraniční studium -- Česko -- 20. století; zahraniční studenti -- rozvojové země -- 20. století; zahraniční studenti -- arabské země -- 20. století; kulturní vlivy (české) -- 20. století; film faculties -- Czechia -- 20th century; foreign study -- Czechia -- 20th century; foreign students -- developing countries -- 20th century; foreign students -- Arab countries -- 20th century; Československo -- diplomatické vztahy; Československo -- kulturní vztahy; Czechoslovakia -- diplomatic relations; Czechoslovakia -- cultural relations; eseje; katalogy výstav; essays; exhibition catalogs