Imigranti a právo na pobyt - Carens, Joseph H., 1945- (Filosofia, 2016)
Praktické i teoretické přístupy k migraci jsou v současnosti často určovány jen v krátkodobém rámci volebních období. To by nás ovšem nemělo odvádět od dlouhodobějších úvah o právech migrantů. Kniha je založena primárně na textu Josepha Carense. Další autorky a autoři - M. M. Ngaiová, C. M. Swainová, D. S. Massey, L. Bosniaková, J. B. Elshtainová a T. A. Aleinikoff - pak nabízejí svá stanoviska na pozadí diskuze s ním. Vznikla tak publikace, která představuje různé názory na řešení postavení migrantů. Svojí dostupnou formou může zaujmout nejen experty, ale též širší veřejnost. Nakladatelská anotace.
Keywords: nelegální migrace; imigranti -- právní postavení; cizinci -- právní postavení; práva menšin; právo azylu -- etické a morální aspekty; migrační politika -- etické a morální aspekty; illegal migration; immigrants -- legal status, laws, etc; aliens -- legal status, laws, etc; minority rights; right of asylum -- ethical and moral aspects; migration policy -- ethical and moral aspects; úvahy; polemiky; essays; polemics