České sklo - Petrová, Sylva, 1952- (Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2018)
Obsáhlá shrnující publikace nabízí uvedení do problematiky českého studiového skla po druhé světové válce. Kniha sleduje proměny výtvarného pojetí, události a tendence českého skla od roku 1945. Zaměřuje se na ty práce, jež přinesly do rozvoje českého skla nové impulsy nebo jeho image výrazným způsobem obohatily. Text doprovází bohatá a kvalitní fotografická dokumentace.
Přehled skupinových výstav českého skla po roce 1945 (výběr)
Keywords: 20.-21. století; české sklo -- 20.-21. století; umělecké sklo -- Česko -- 20.-21. století; umělecké sklářství -- Česko -- 20.-21. století; moderní umění -- Česko; Czech glass -- 20th-21st centuries; art glass -- Czechia -- 20th-21st centuries; art glass manufacture -- Czechia -- 20th-21st centuries; modern art -- Czechia; monografie; fotografické publikace; monographs; photographical works