Antonín Kybal - Vlčková, Lucie, 1975- (KANT, 2016)
Velkoryse vypravená kolektivní monografie podává ucelený pohled na tvorbu Antonína Kybala, jednoho z nejvýznamnějších autorů českého designu 20. století; i když těžištěm jeho díla byla textilní tvorba, působil zároveň jako teoretik designu a pedagog.
"Nakladatelství KANT ve spolupráci s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze"--Rub titulní stránky
Životopisná data a přehled výstav
Keywords: Kybal, Antonín, -- 1901-1971; 20. století; 1923-1974; textilní výtvarníci -- Česko -- 20. století; textilní výtvarnictví -- Česko -- 20. století; textilní design -- Česko -- 20. století; užité umění -- Česko -- 20. století; moderní umění -- Česko; textile artists -- Czechia -- 20th century; textile arts -- Czechia -- 20th century; textile design -- Czechia -- 20th century; applied arts -- Czechia -- 20th century; modern art -- Czechia; kolektivní monografie; obrazové publikace; collective monographs; pictorial works