Neuvěřitelná čísla profesora Stewarta - Stewart, Ian, 1945- (Argo : Dokořán, 2019)
Oblíbený populizátor světa matematiky provádí pozoruhodnými vlastnostmi čísel. Čísla jsou v pozadí všeho a každé z nich je jedinečný originál. I na těch nejnenápadnějších z nich lze nalézt něco zajímavého. Profesor Stewart čtivě a s lehkostí představuje základní pojmy matematiky a objasňuje, jakým způsobem se jednotlivá čísla uplatňují ve světě kolem nás. Pro snazší orientaci je kniha rozdělena do částí podle druhu pojednávaných čísel. První kapitoly obsahují matematické základy, na nichž pak staví pokročilejší témata kapitol následujících. Knihu ocení všichni zájemci o matematiku, hlavně pak studenti středních a vyšších škol.
Keywords: teorie čísel; čísla; matematika; number theory; numbers; mathematics; populárně-naučné publikace; popular works