Daně v Evropské unii : daňové systémy všech 28 členských států EU, legislativní základy daňové harmonizace včetně judikátů SDEU, společný konsolidovaný základ daně (CCCTB), akční plán BEPS, zdanění finančního sektoru - Široký, Jan, 1964-2020 (Teoretik, 2018)
Definování základních pojmů, pohled na daňovou koordinaci a harmonizaci v EU, přehled daňových systémů členských zemí Evropské unie.