Všichni jsme geniální : lidská genetika slovem & obrazem - Borry, Pascal, 1976-; Matthijs, Gert (Galén, 2018)
Populárně-vědecká kniha obsahuje celou škálu témat týkajících se současné lidské genetiky. Snaží se zprostředkovat jasný vhled do problematiky a především také načrtnout její pozadí z hlediska vědeckého, medicínského i společenského. Setkáme se třeba s Angelinou Jolie, s genomem neandertálce, DNA prezidenta Obamy, jež byla dokonce nabízena k prodeji na serveru eBay, s testem DNA, který prý dokáže odhalit talent pro určitý sport, nebo s novým testem, jenž si klade za cíl od základů změnit dosavadní screening u těhotných žen, a mnoha dalšími. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Terminologický slovník
Keywords: genetika člověka; geny; genomika; dědičnost; personalizovaná medicína; human genetics; genes; genomics; heredity; personalized medicine; populárně-naučné publikace; popular works