Smysl české existence : česká státní idea a Masarykova česká otázka - Bednář, Miloslav, 1948- (Společnost (Academia), 2018)
Text se zaměřuje na duchovní základy české státnosti a smyslu českých dějin, k nimž se ČSR zejména myšlením a jednáním svého klíčového zakladatele Tomáše G. Masaryka, jež vycházely z jeho pojetí české otázky, přihlásila a náš stát dosud hlásí.