Montessori pro (ne)chápavé : 3-6 let - Spinelli, Patricia, 1952-; Carbone, Geneviève, 1965-; Maugin, Marilyne (Svojtka & Co., s.r.o., 2019)
Návodná příručka představuje konkrétní náměty a aktivity pro domácí prostředí, které jsou vhodné pro rozvoj dětí od 3 do 6 let, v duchu pedagogiky Marie Montessori. Kniha nabízí rodičům návrhy a modelové příklady aktivit pro předškolní děti, odvozené od principů známé alternativní pedagogiky. Navrhované aktivity se zaměřují na čas, který rodiče sdílí s dětmi po návratu ze školky, o víkendech, prázdninách apod. Kniha také radí, jak doma vytvořit vhodné prostředí, které bude odpovídat dětským potřebám. Jednotlivé činnosti pak mají respektovat myšlení, kreativitu a individualitu dítěte.
Z francouzštiny přeložila Kateřina Kyslíková
Keywords: děti předškolního věku; výchova dítěte; praktické činnosti; tvořivé hry; metoda Montessori; preschool children; child rearing; practical activities; creative games; Montessori method of education; příručky; handbooks and manuals