Montessori pro (ne)chápavé : 6-12 let - Spinelli, Patricia, 1952-; Carbone, Geneviève, 1965-; Maugin, Marilyne (Svojtka & Co., 2019)
Návodná příručka nabízí konkrétní náměty a aktivity pro domácí prostředí, které jsou vhodné pro rozvoj dětí ve věku od 6 do 12 let, v duchu pedagogily Marie Montessori. Užitečný rádce pro rodiče dětí na prvním stupni základní školy, kteří vychovávají či chtějí vychovávat děti dle principů známé alternativní pedagogiky. Kniha obsahuje více než 70 pestrých aktivit, které podporují představivost, rozvíjí schopnost abstrakce, pomohou s přirozeným začleňováním do kolektivu apod. Kniha též srozumitelně představuje základní pilíře Montessori pedagogiky, která je v zásadě založena na respektování přirozeného vývoje dítěte.
Z francouzštiny přeložila Martina Blahníková
Keywords: děti školního věku; osobnostní a sociální výchova; pozorování přírody; praktické činnosti; tvořivé hry; metoda Montessori; school children; personal and social education; nature observations; practical activities; creative games; Montessori method of education; příručky; handbooks and manuals