Nástin historie a teorie dramatické výchovy - Machková, Eva, 1931- (NAMU, 2018)
Publikace vznikla jako skripta pro posluchače katedry výchovné dramatiky DAMU. Jednotlivé kapitoly jsou zaměřeny na historii dramatické výchovy v souvislosti s pedagogikou, na různé přístupy v rámci oboru či na průsečíky oboru s psychologií.
Vydala Akademie múzických umění v Praze v Nakladatelství AMU
Keywords: dějiny divadla; dramatická výchova; history of theater; theatre in education; učební texty; educational texts