Tekuté zlo : život bez alternativ - Bauman, Zygmunt, 1925-2017; Donskis, Leonidas, 1962-2016 (Pulchra, 2018)
Známý polsko-britský sociolog Zygmunt Bauman a litevský filozof Leonidas Donskis představují vlastní diagnózu současné geopolitické situace v Evropě. Kniha popisuje fenomén zla, které oproti minulosti nabývá nových podob. Tekuté zlo, jak jej v knize nazvali, je těžko uchopitelné, proměnlivé a tím pádem i mnohem zrádnější nežli snadněji definovaná zla minulosti. Autoři se do hloubky věnují principům, jakým způsobem se takové zlo projevuje, a vyvozují negativní problémy a důsledky, které se jeho působením projevují v celé naší společnosti.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: postmoderní společnost; dobro a zlo; etika; postmodern society; good and evil; ethics; monografie; monographs