Fashion management - Haunerová, Klára, 1986-; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Šimonovská, Zuzana (Grada, 2019)
Publikace se věnuje všem hlavním aspektům, které ovlivňují výrobu a prodej módního zboží. Autorky představují jednotlivé kategorie módy (haute couture, ready to wear, fast fashion, pomalá a udržitelná móda) i celý cyklus od tvorby trendů přes návrh a výrobu zboží až po jeho prodej. Přibližují úkoly obchodníka, který řeší výběr a objednávky zboží. Kniha dále seznamuje čtenáře s postavením módního průmyslu v celospolečenském kontextu a ukazuje i jeho stinné stránky, zejména škodlivý dopad na ekologii a nelidské pracovní podmínky při výrobě zboží v rozvojových zemích. Nechybí představení základních právních otázek souvisejících s podnikáním v módním průmyslu, tvorbou značky a bojem proti padělkům. Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: módní průmysl; management; marketing; fashion industry; fashion management; monografie; monographs