Vzdělání jako provokace - Liessmann, Konrad Paul, 1953- (XXI. století, 2018)
Kniha shrnuje přednášky, eseje, práce i politické reflexe známého rakouského filozofa k otázkám dnešního vzdělávání, ale řeší i dynamiku naší kultury a lidskou touhu po vědění a kritickém myšlení.