Jak se navždy zbavit paniky, úzkosti a strachu - Bernhardt, Klaus (CPress, 2018)
Rady a techniky německého psychoterapeuta nabízejí možnost zbavit se záchvatů úzkosti a paniky na základě poznatků moderní neurovědy. U úzkostných poruch existují dvě roviny změn: můžeme změnit životní situaci, tj. partnera, zaměstnání, sociální prostředí, anebo se vypořádat přímo s úzkostí samotnou. Aby člověk toto zvládl, je třeba začít zpracovávat informace v našem mozku jinak, pozitivněji. To se lze naučit na základě některých technik, které autor úspěšně využívá ve své psychoterapeutické praxi. Nyní je ve formě jednoduchých cvičení nabízí i na stránkách této knihy, určené širší veřejnosti.
Přeloženo z němčiny
Keywords: panická porucha; úzkost; strach; zvládání stresu; autoterapie; změna postoje; sebeřízení; panic disorder; anxiety; fear; stress management; autotherapy; attitude change; self-management; příručky; handbooks and manuals