Fyzika všedních věcí : neobyčejná věda v pozadí obyčejného dne - Kakalios, James, 1958- (Argo : Dokořán, 2018)
Kniha zprostředkovává populárním způsobem pohled na to, jak se projevuje fyzika v našich každodenních životech. V této souvislosti přináší autor odpovědi na to, na jakých fyzikálních zákonitostech fungují věci, které denně používáme jako například mobilní telefony, elektrospotřebiče, baterie, LED dioda či dálková ovládání. Autor rovněž vysvětluje fyzikální mechanismy věcí ve veřejném prostoru jako jsou dopravní prostředky, motory, radary, lékařské rentgenové či ultrazvukové přístroje.
Keywords: přístroje -- fyzikální aspekty; digitální technika -- fyzikální aspekty; spotřební elektronika -- fyzikální aspekty; technická zařízení -- fyzikální aspekty; instruments -- physical aspects; digital technology -- physical aspects; consumer electronics -- physical aspects; technical equipment -- physical aspects; populárně-naučné publikace; popular works