Malá kniha o duši : průvodce na cesty naší psýchou a jejími nemocemi - Haug, Achim, 1953- (Paseka s.r.o., 2019)
Příručka švýcarského psychiatra seznamuje se základy péče o duševní zdraví a vysvětluje možnosti léčby psychických poruch. Co je duše? Co je normální? A jaké jsou možnosti psychiatrické léčby v případech, kdy je naše psychická rovnováha narušena? - Odpovědi na tyto a další otázky poskytuje kniha švýcarského psychiatra, který na základě vlastních zkušeností i poznatků z praxe svých kolegů provází čtenáře záhadami lidské duše a jejími onemocněními. Populárně-naučnou formou objasňuje základy psychiatrické léčby - ať už za použití medikamentů, anebo na základě psychoterapie, věnuje se tématu psychiatrických pacientů i psychiatrů, psychickým poruchám a samozřejmě hlavnímu problému: udržování rovnováhy, duševní stability.
Přeloženo z němčiny
Obálkový podnázev: průvodce naší duší a jejími onemocněními
Keywords: lidská psychika; duševní poruchy; psychoterapie; psychiatrie; human psychic; mental disorders; psychotherapy; psychiatry; populárně-naučné publikace; popular works